Διαμέρισμα στην Τσιμισκή

Κατοικία

Μέσα στο πυκνοκατοικημένο πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης, στον 7ο όροφο επί της οδού Τσιμισκή, βρίσκεται το διαμέρισμα υπό μελέτη, σαν μια όαση μινιμαλιστικής πολυτέλειας με θέα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μέσω του εκλεπτισμένου και σύγχρονου σχεδιασμού, ικανοποιούνται οι καθημερινές ανάγκες όλης της οικογένειας. Η οργάνωση της κάτοψης έγινε έτσι ώστε να εκμεταλλευτούμε τη θέα και το φως σε κάθε χώρο. Όλοι οι χώροι έχουν μια μοντέρνα διάθεση με νότες πολυτέλειας, η οποία όμως αντισταθμίζεται με την έντονη παρουσία του ξύλου, το οποίο κάνει τον χώρο ζεστό, οικείο και φιλόξενο.

Η open-plan σαλοκουζίνα αποτελεί ένα από τα σημαντικά κομμάτια της σύνθεσης, με το σαλόνι να οργανώνεται γύρω από το τζάκι και την κουζίνα με την τραπεζαρία να έρχoνται σε οπτική επαφή με αυτό. Ακολουθεί το master bedroom με το ενσωματωμένο βεστιάριο και την εντυπωσιακή custom κατασκευή με ολόσωμο καθρέπτη και μπουντουάρ. Στη συνέχεια τα δύο παιδικά δωμάτια έρχονται με μια πιο ανάλαφρη διάθεση και χρώματα, ανάλογα με την ηλικία των ιδιοκτητών τους, χωρίς ωστόσο να χάνεται ο κεντρικός πυρήνας του σχεδιασμού και η ποιότητα υλικών. Ένα άλλο στοιχείο σημαντικό στον σχεδιασμό είναι το γραφείο της ιδιοκτήτριας, το οποίο εκτός από αυτόν τον ρόλο, επιτελεί και αυτόν της απομόνωσης και της ξεκούρασης, καθώς συμπεριλαμβάνει και κρεβάτι. Τέλος, τα δύο μπάνια κινούνται στο ίδιο ακριβώς ύφος, όπως και η υπόλοιπη κατοικία.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία συνθέτουν ένα σύνολο, το οποίο δεν έχει απλά ως στόχο την επίτευξη της λειτουργικότητας του χώρου, αλλά και την αναβάθμιση της καθημερινής εμπειρίας του χρήστη.

  • ΠελατηςΙΔΙΩΤΗΣ
  • ΠεριοχήΚΕΝΤΡΟ_ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Ετος2021
  • ΠΑΡΟΧΕΣinterior design
  • T.M.140
Μοιραστείτε αυτό το project