Μονοκατοικία στα Πεύκα

Κατοικία

Βασικός άξονας στο concept σχεδιασμού της συγκεκριμένης κατοικίας ήταν η δημιουργία χώρων, οι οποίοι θα συνδυάζουν μία μοντέρνα, νεανική αίσθηση με μία νότα εκλεπτισμένης πολυτέλειας, στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους ενοίκους της.
Η καθαρότητα στους όγκους των κατασκευών σε συνδυασμό με τη χρωματική παλέτα του λευκού, του φυσικού ξύλου και της πέτρας σε τόνους του γκρι, ενισχύουν την αρχιτεκτονική σύνθεση χαρίζοντας λιτές και καθαρές γραμμές στο χώρο.
Η διάταξη των χώρων του πρώτου επιπέδου έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε η κουζίνα και το σαλόνι να αλληλεπιδρούν ως μια νοητή συνέχεια των γραμμικών όγκων, έχοντας στο μεν σαλόνι την επιβλητική σύνθεση του τζακιού και στη δε κουζίνα την ιδιαίτερη νησίδα.
Στο σύνολο σχεδιάστηκαν τρία διαφορετικά μπάνια σε μίνιμαλ γραμμές, ένα επισκεπτών στο ισόγειο και δύο στον επάνω όροφο.
Ο όροφος φιλοξενεί την κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού, την οποία συμπληρώνουν ένας χώρος γραφείου, το γυμναστήριο και ένα λουτρό. Οι κρυφοί φωτισμοί και τα λευκά φωτιστικά σώματα χαρίζουν μία ρομαντική διάθεση αναδεικνύοντας τα υλικά και τον τρόπο τοποθέτησης τους. Ο σχεδιασμός του κρεβατιού, τόσο σε γραμμές με το εντυπωσιακό κεφαλάρι που καταλήγει στο ένα κομοδίνο, όσο και σε επιλογή υφασμάτων έδωσε μία επιπλέον νότα μοναδικότητας στο χώρο.

  • ΠελατηςΙΔΙΩΤΗΣ
  • ΠεριοχήΠΕΥΚΑ_ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Ετος2020
  • ΠΑΡΟΧΕΣinterior design
  • 150 T.M.
Μοιραστείτε αυτό το project