Μονοκατοικία στον Τρίλοφο

Κατοικία

Η συγκεκριμένη κατοικία αποτελεί μία πρόκληση σχεδιασμού καθώς η σημαντικότερη ιδιαιτερότητα της ήταν η ανάγκη να δημιουργηθούν χώροι 3 διαφορετικών σχεδιαστικών προσεγγίσεων: ενός ζεστού οικογενειακού και συνάμα μοντέρνου χώρου, ενός ανάλαφρου, διακριτικά ξεχωριστού χώρου γραφείου/βιβλιοθήκης και ενός νεανικού ανεξάρτητου playroom. Υπό αυτές τις συνθήκες οργανώθηκε μία σύνθεση από ζεστούς τόνους ξύλου σε λευκό και μαύρο φόντο, ιδιαίτερες ταπετσαρίες και μοντέρνα φωτιστικά σώματα για να δημιουργθεί ένα οικίο και φιλικό περιβάλλον.
Το γραφείο τοποθετήθηκε στο σημείο με τα περισσότερα ανοίγματα και κάτω από ένα επιβλητικό φωτεινό θόλο, οι τοίχοι ντύθηκαν με διακοσμητικό τουβλάκι και η βάση των παραθύρων μετατράπηκε σε ξύλινες προθήκες με σκοπό τη φιλοξενία 100 και πλέον βιβλίων και φυτών.
Το masterbedroom ακολουθεί την ίδια σχεδιαστική λογική με το καθιστικό, με ζεστούς τόνους και ξύλινες επενδύσεις. Η επιβλητική ταπετσαρία ολοκληρώνει το σκηνικό και αποτελεί την ιδανική επιλογή φόντου του συγκεκριμένου κρεβατιού. Πίσω από τη διακριτική κρυφόπορτα βρίσκεται το λουτρό, όπου οι τόνοι του γκρι μαρμάρου χαρίζουν μια αρμονική πολυτέλεια στο χώρο.
Σε εντελώς αντίθετη λογική κινείται το playroom, στο χαμηλότερο επίπεδο πλέον της κατοικίας. Έντονα χρώματα, ζωηροί κρυφοί φωτισμοί και ένα τραπέζι του ping pong στο κέντρο του δωματίου προσκαλούν τους ενοίκους σε ευχάριστες στιγμές. Ιδιαίτερη πινελιά, η κουζίνα δίπλα στον μεγάλο κήπο.

  • ΠελατηςΙΔΙΩΤΗΣ
  • ΠεριοχήΤΡΙΛΟΦΟΣ_ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Ετος2020
  • ΠΑΡΟΧΕΣinterior design
  • T.M.276
Μοιραστείτε αυτό το project