Βίλα στα Τίρανα - Kaput
espa
MENU
mobile_espa
CLOSE
Βίλα στα Τίρανα
Βίλα στα Τίρανα_main

Κατά τη σύνθεση της συγκεκριμένης κατοικίας στα Τίρανα δύο ήταν τα στοιχεία που έδωσαν την κατεύθυνση στον σχεδιασμό· η περίοπτη θέση του οικοπέδου πάνω σε έναν λόφο με απεριόριστη θέα και η δημιουργία ενός πυρήνα, γύρω από τον οποίο θα εκτυλίσσονται οι δραστηριότητες της οικογένειας. Η κατοικία σε σχήμα Π είναι το κέντρο του σχεδιασμού και γύρω από αυτήν ξεδιπλώνεται ο περιβάλλοντας χώρος. Με λιτές γραμμές η εξωτερική διαμόρφωση οργανώνεται σε επίπεδα, εκμεταλλευόμενοι πάντα την κλίση του εδάφους. Στην μπροστινή όψη της κατοικίας δημιουργείται το κύριο επίπεδο εκτόνωσης με ένα εξωτερικό αίθριο με καθιστικό, barbeque και πισίνα. Αντίστοιχο σημείο εκτόνωσης υπάρχει και στην πίσω όψη της κατοικίας, όπου η θέα κυριαρχεί και γι’ αυτό προτιμήθηκε ένας πιο μίνιμαλ σχεδιασμός. Αυτός ο χώρος απευθύνεται κυρίως σε συναθροίσεις και στο παιχνίδι των παιδιών.

Η κάτοψη της κατοικίας είναι προσανατολισμένη προς τον χώρο της πισίνας. Το κεντρικό τμήμα φιλοξενεί τον χώρο του καθιστικού, της τραπεζαρίας και της κουζίνας. Βασικός πυρήνας της σύνθεσης είναι το τζάκι διπλής όψης, το οποίο είναι ορατό και από το σαλόνι αλλά και από το αίθριο, γύρω από το οποίο συναντιούνται τα μέλη της οικογένειας. Στις δύο πτέρυγες που σχηματίζονται, οργανώνονται οι χώροι των υπνοδωματίων. Η μία είναι η πτέρυγα του master bedroom, το οποίο συμπεριλαμβάνει ιδιωτικό μπάνιο και βεστιάριο, και η άλλη είναι η πτέρυγα των δωματίων των παιδιών. Στην πρόταση συμπεριλαμβάνεται και υπόγειο, το οποίο αποτελεί έναν συνδυασμό χρήσεων, με πιο βασικές τον ξενώνα και το κελάρι.

Βασική επιθυμία του πελάτη και στόχος δικός μας ήταν ο αρμονικός συνδυασμός του μοντέρνου και της παράδοσης. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από έναν λιτό σχεδιασμό με εναλλαγές υλικών. Εξωτερικά επικρατεί η πέτρα, η οποία έρχεται σε πλήρη αρμονία με το τοπίο. Η πέτρα απαντάται και εσωτερικά, που σε συνδυασμό με την έντονη παρουσία του ξύλου, προσδίδει μία ιδιαίτερα ζεστή αίσθηση. Το σύνολο συμπληρώνεται από την επίπλωση, η οποία κινείται μεταξύ μοντέρνου και ρουστίκ. Στο ίδιο ύφος κινείται και η πτέρυγα του master bedroom, ενώ τα παιδικά δωμάτια είναι σχεδιασμένα σε πιο παιχνιδιάρικο στυλ.

Πελάτης : Ιδιώτης
Περιοχή : Τίρανα_Αλβανία
Έτος : 2021
Παροχές : Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός / Interior design / Landscape design
T.M. : Κατοικία: 528 // Εξ. Χώρος: 1512

black_box_main