Μονοκατοικία στα Πεύκα - Kaput
espa
MENU
mobile_espa
CLOSE
Μονοκατοικία στα Πεύκα
Μονοκατοικία στα Πεύκα_main

Η αρχιτεκτονική μελέτη του παρόντος project αποτέλεσε μια μεγάλη πρόκληση, καθώς απαιτούσε να συνδυαστούν οι ανάγκες του πελάτη με ένα δύσκολο και πολύ ιδιόμορφο κεκλιμένο έδαφος. Αυτό οδήγησε σε ορισμένες αποφάσεις, όπως το να χωριστεί η πλάκα του ισογείου σε δύο επίπεδα, ακολουθώντας την κλίση του εδάφους και καθιστώντας στον χρήστη ευκολότερη την πρόσβαση στα διάφορα πλατώματα που διαμορφώνονται στο οικόπεδο. Ο σχεδιασμός της κατοικίας είναι λιτός και αποτελείται από καθαρούς όγκους που μπλέκονται μεταξύ τους και μια κρυφή ισοκλινή εγκιβωτισμένη στέγη. Καθώς ακολουθούνται οι αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, το κτίριο «στρέφει την πλάτη» στον δρόμο και τον Βορά με μικρά ανοίγματα – με έμφαση στο επίμηκες κούφωμα που τονίζει το κλιμακοστάσιο- και ανοίγεται  προς τον Νότο και τη θέα με μεγάλα ανοίγματα. Η βιοκλιματική πέργκολα στον Νότο βοηθά στη διαχείριση του ηλιακού φωτός ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες του χρήστη. Επίσης, δημιουργείται κι ένας ημιυπαίθριος χώρος στο ισόγειο που ανοίγεται επίσης προς τη θέα, όπου φιλοξενείται το barbeque.

Το υπόγειο της κατοικίας συμπεριλαμβάνει χώρο στάθμευσης και αποθηκευτικό χώρο. Το ισόγειο, το οποίο χωρίζεται στα δύο επίπεδα συμπεριλαμβάνει στο πάνω επίπεδο την κουζίνα με το pantry, την τραπεζαρία κι ένα guest room, ενώ στο κάτω το σαλόνι.  Στον όροφο βρίσκεται η πτέρυγα του master bedroom, ένα γραφείο και δύο ακόμα δωμάτια. Το εσωτερικό της κατοικίας είναι σύγχρονο και μίνιμαλ, συνδυασμένο ωστόσο με ορισμένα πιο κλασικά και ιδιαίτερα στοιχεία, όπως συγκεκριμένα φωτιστικά και έπιπλα. Υλικά και χρώματα παντρεύονται αρμονικά, δημιουργώντας ένα όμορφο, κομψό, ζεστό αλλά και φρέσκο αποτέλεσμα. Αξιόλογα χαρακτηριστικά της κατοικίας είναι η σύνθεση στο σαλόνι, η οποία φιλοξενεί τζάκι, τηλεόραση και αποθηκευτικούς χώρους, η πτέρυγα του master bedroom στον όροφο, που συμπεριλαμβάνει βεστιάριο και μπάνιο στον Βορά και μια ανοιχτή προς τη θέα κρεβατοκάμαρα στον Νότο. Το γραφείο, επίσης, διαχωρίζεται από τον υπόλοιπο χώρο με ένα γυάλινο διαχωριστικό, το οποίο προσφέρει ιδιωτικότητα μεν, αλλά επιτρέπει στο φως να περνάει άπλετο στο εσωτερικό της κατοικίας δε.

Πρέπει να υπογραμμιστεί η ιδιαίτερη προσοχή που δόθηκε στο παιχνίδι φωτός- σκιάς και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, που επετεύχθη με διαφορετικά αρχιτεκτονικά στοιχεία και την εναλλαγή φυσικού και τεχνητού φωτός.

Πελάτης : Ιδιώτης
Περιοχή : Πεύκα_ Θεσσαλονίκη
Έτος : 2022
Υπηρεσίες : Aρχιτεκτονική μελέτη / Ιnterior design / Landscape design
Τ.Μ. : Κατοικία: 290 // Περιβ. χώρος: 1200

black_box_main
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.