Playroom στο Πόρτο Χέλι - Kaput
espa
MENU
mobile_espa
CLOSE
Playroom στο Πόρτο Χέλι
Playroom στο Πόρτο Χέλι_main

Ένα project μοναδικό που αποτέλεσε μια σπουδαία συνθετική πρόκληση. Ο σχεδιασμός αφορά σε ένα υπόγειο playroom στο Πόρτο Χέλι, το οποίο να συνδυάζει home cinema, χώρο μπιλιάρδου, κάβα και γυμναστήριο. Ο στόχος ήταν να δημιουργήσουμε κάτι εντυπωσιακό, πρακτικό, πολυλειτουργικό και με παιχνιδιάρικη διάθεση, όπως του αρμόζει!

Μπαίνοντας στον χώρο βρίσκεται ο χώρος του μπιλιάρδου, ο οποίος ενοποιείται με τον χώρο του homecinema με έναν ιδιαίτερα σχεδιασμένο καναπέ διπλής χρήσης, με την έννοια ότι είναι έτσι σχεδιασμένος ώστε να προσφέρει καθιστικό και στις δύο πλευρές. Στην ουσία ο καναπές αυτός αποτέλεσε ένα από τα κυριότερα στοιχεία του σχεδιασμού και αυτό τονίζεται χάρη στο flex light στην οροφή, το οποίο ακολουθεί ακριβώς το σχήμα του καναπέ. Στην περιοχή του home cinema σχεδιάστηκε μια στιβαρή ενιαία κατασκευή, βαμμένη με τεχνοτροπία, όπως και ο τοίχος, ώστε να γίνονται ένα. Το τραπεζάκι στη μέση αποτελείται από επιμέρους κομμάτια, άλλα επενδυμένα με ύφασμα, και άλλα ανοιγόμενα με ξύλινη την πάνω τους επιφάνεια. Αποτέλεσμα; Μπορεί κανείς να τα χρησιμοποιήσει σαν σκαμπό, σαν τραπεζάκια και σαν χώρο αποθήκευσης. Τέλος, μια κίτρινη κούνια που κρέμεται από την οροφή έρχεται να τραβήξει την προσοχή και να σε κάνει να θυμηθείς το παιδί που κρύβεις μέσα σου.

Στην περιοχή του γυμναστηρίου, η οποία διαχωρίζεται με αναβαθμό από τον υπόλοιπο χώρο, απαντάται μια ίδιας αισθητικής με την περιοχή του homecinema κατασκευής, η οποία με την καμπυλότητά της δημιουργεί μια αγκαλιά ιδανική για γιόγκα. Στο κέντρο αυτής της αγκαλιάς υπάρχει φωτεινή οθόνη με φυτικά μοτίβα και καϊτια, για να εντείνει αυτή την αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης.

Αριστερά, μπαίνοντας στον χώρο, βρίσκεται η κάβα. Η όλη σύνθεσή της και η επιλογή της επίπλωσης ναι μεν την κάνει εντυπωσιακή και σοβαρή, αλλά ταυτόχρονα της δίνει και εύθυμες νότες, όπως υπάρχουν και στον υπόλοιπο χώρο.

Τέλος, μας ζητήθηκε ο επανασχεδιασμός των μπάνιων της κατοικίας και η επιδίωξή μας ήταν να διατηρήσουμε την ίδια διάθεση και εκεί, χρησιμοποιώντας διαφορετικά χρώματα στο καθένα, με αποκορύφωμα το επιβλητικό μεγάλο μπάνιο του ισογείου, με την ελεύθερη μπανιέρα να δεσπόζει στο κέντρο και ο χώρος να συμπληρώνεται με την ενδιαφέρουσα επιλογή των πλακιδίων και το εντυπωσιακό έπιπλο με τους δύο καθρέπτες και τους δύο χτιστούς νιπτήρες από corean.

Πελάτης : Ιδιώτης
Περιοχή : Πόρτο Χέλι_ Πελοπόνησσος
Έτος : 2022
Παροχές : Interior design
T.M. : 135

black_box_main
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.